From drinking to pouring.
Nu är det slut på lyxlivet. Igår var det tisdag, det var halvgrått och molnigt i princip hela dagen och jag provjobbade på Ryan's Bar. Var jag nervös som en get innan jag började eller? Hade fjärilar i magen i princip hela dagen. Kom dit vid 4 pm och träffade Jess som är personalansvarig. Blev det att svira om till arbetskläder och hoppa in bakom baren. Fick lite bar training av en av killarna som jobbade. Han visade hur kassan funkade, vart allting fanns, etc. Sen var det bara att sätta igång och serva kunder. Reminder: jag har aldrig (!) jobbat i en bar förut och min största erfarenhet gällande området är väl snarare att jag dricker drinkar och vet hur de smakar. Men det gick faktiskt bättre än vad jag trodde det skulle göra. Visst, de första gångerna jag blandade till en gin and tonic till exempel, så höll jag väl ginflaskan ganska stadigt med hela handen och hällde, men efter ett tag stod jag precis som alla andra med flarran totalt upp-och-ner, hållandes med några fingrar om halsen. Och att hälla upp en öl var inte lika svårt som jag trodde sålänge man hade koll på vad man gjorde. Det var roligt faktiskt, för man kunde latcha. Slutade vid halv 9 och Jess berättade för mig att jag hade skött mig över förväntningarna för att never ever ha jobbar i en bar förut, så nu ska jag jobba fredag. Mest hektiska dagen, mest hektiska skiftet. Men jag tycker bara att det ska bli kul och ser det bara positivt att de vill ha mig där när det är som mest busy! Så två dagar ledigt, then I'm on it again.
1 comment:
Hej Isa! Du lär få jobba hårt i morgon kväll om värmen håller i sig.
Jag hade beställt ett par kalla öl om jag kunde varit närvarnade ... här hemma i kylan blir det väl att nöja sig med en till kvällen.
God natt från oss! Jocke
Post a Comment