Saturday, January 02, 2010

New Year's Day.

NYD - första dagen av det nya året är one of a kind här. Hemma i Sverige är det dagen då ingen gör någonting. What-so-ever. Här fortsätter festen vidare som aldrig förr från kvällen innan och det är inget konstigt med det. Nyårsdagen är lika mycket party som nyårsafton. Minus fyrverkerierna. 


Planen var Field Day eller beach side drinks i Bondi på Cream Tangerine. Neither of that happened. Vi hade inga biljetter till Field Day och orkade inte med allt fuzz att fixa några heller. Tydligen hade det varit lättare än vad vi trodde det skulle vara enligt våra kompisar som gick ändå. Mindre lätt att göra något åt i efterhand dock. Så visst blev det Bondi och beach side drinks som backup, men det blev inget Cream Tangerine. Biljetterna som endast såldes i förväg var slut, men inget problem för fröken Lindblom. Här vandrar man bara fram till entrén och sweet talkar lite. Så jag drog på världens charm, såg söt ut och frågade lite snällt om det på något sätt skulle funka att komma in i alla fall. "For you there's a 110% chance of getting in" var svaret. Lite minus då att inte en kotte kände sig fräsch nog att följa med. Haha.


Därför ändrades planen, istället för beach side drinks nere på Campbell Pde med grov utsikt över beachen blev det picnic och beach side drinks uppe i Mark's Park mellan Bondi och Tamarama med utsikt över hela bukten istället. Och lika glad för det var jag. Galet hungrig någon gång runt 7-tiden pallrade jag och Pete oss ner till Mongers i Bondi för att hämta upp lite käk. Och nere i Bondi var ju brisen inte lika intense som uppe på klipporna, that I tell you. Trodde jag skulle dö av värmeslag och var tvungen att gå ut från stället där vi beställde maten, men jag hann liksom inte speciellt långt innan jag svimmade och druttade i golvet. Once again. Men lite vatten på det (och med lite menas ca. 2 liter), sen var jag fit for fight again. Så upp på kullen igen och sen satte jag mig i en taxi hem innan polisen kom, vilket de tydligen hade gjort någon timme efter jag åkt hem. Ingen fest i en alkoholfri zon tyckte dem. I slutändan slutade inte NYD som planerat, men jag hade väldigt väldigt roligt i alla fall.


Idag har jag bara jobbat. Kändes som världens struggle att spatsera "hela vägen" in till CBD i äcklig värme och kvav luft imorse med stekande sol i ansiktet. Ännu roligare när folk kommer in i butiken dyngsura av att det spöar ner regn 2 timmar senare. Sitter på Gloria Jean's (igen) och bloggar eftersom jag antagligen övertrasserat vår grannes internetuppkoppling till snabbhetsnivå noll funktion. Igen. Bra start på det nya året, jo tack. Känner dock att 2010 kommer bli ett bra år. Kan till och med bli ett väldigt bra år. All I say is - New Year, New Rules. Conditions may apply!

No comments: